april 22, 2012

lI morgon börjar vecka 17 o strax står Valborgsmässoafton i dörren o knackar på

I morgon börjar vecka 17 o strax står Valborgsmässoafton i dörr-öppningen o knackar på. Man kan ju hoppas att vintern rasat färdig då. Åtminstone för det här halvåret före midsommar...
Veckan som gick var det vårstädning här. Vi ringde o kollade vad bortforsling av sopsäckar o elektronik saker skulle kosta. Var inte alls så dyrt...så vi bokade en bil till på torsdag.
Och man får använda Rut-avdraget till detta.

Vi har inhandlat ny brödrost o ny kaffebryggare. Våra gamla brann av strax efter jul...måste ha varit någont spänningsfel i kontakten. Vårt lokala ICA hade extrapris...200kr styck för bryggare o brödrost i läcker svart-metallic design.
Min dotter sa; Ja men nu måste ni ju designa om hela köket så det passar till allt......hm.

Idag söndag har jag stämt av veckan som gick...o bokat in alla tidet för veckan som kommer. Har bokat färdtjänstresor till min sambo o sen prickat av på våra data-agendor vad som är aktuellt.Är sååå smidigt med denna funktion...fast jag kör en pappersagenda också för säkerhets skull.Jag är alltid så orolig när min sambo ska ut o åka färdtjänst själv.Varför är det inte krav på att taxi-chaufförer ska hitta??? Det är ju ändå det som är vitsen liksom...eller?????
O Min sambo gillar inte när han får en 020-taxi för då kan som regel inte chauffören svenska heller...knappt engelska.

Min sambo blev inkallad som reserv på ett årsmöte i går...o här hade föreningen vi bor i städ dag...det krattades...planterades blommor o ett träd sågades ner...

I dag fick jag sådan inspiration igen på matlagningen. Mina favvis kockar är: Per Morberg, Jamie Oliver o Nigella Lawson...inklusive pigga glada Rachel Ray.

Jag köppte färdigmarinerat flintakött...luktade på köttet o blev lite tveksam..svag marinad.
Kryddade på det lite med aromatsalt, vitpeppar o grillkrydda. Sen stekte jag köttet i min grillpanna..skivade en gul lök o la i...pudrade över 2 msk vetemjöl...smulade i en grönsaksbuljongstärning...hällde över en burk öl o hade i 3 lagerglad...rörde om...o allt fick stå o små puttra i 20 min.
Serverade detta med färskpotatis, skivade rädisor, tomater o pepparrotsvisp o löksky sås med lök...mumzigt gott blev det...vi invigde kaffebryggaren o tog varsin kaffe latte efteråt m glass till...så nu är vi mätta o belåtna för idag.

På Valborgsmässoafton ska vi på Skansen o titta på brasan o sen blir det middag på vår grekiska favvisrestaurang "Kamarina" på Östgötagatan...souvlaki, oliver o retzina...guuud vad jag längtar efter det.

Igår när min sambo var på årsmöte hela dagen tog jag den landgången som blev kvar från fredagsmyset...med en god pilsner till.Och min favvisglass twister..hela boxen...