april 06, 2013

Lördagen den 6/4 en fattigmanshelg o fattigmans vecka...men rikligt med kärlek det lever man gött på

 Idag har vi haft en jättemysig Lördag...det är ju snart dax för ny pension o nu har jag fått inventera överallt för att planera hur allt ska räcka...lasse har setat på balkongen med en öl....jag satt där o spejade o spanade vårtecken...
 o det är ju faktiskt kraftigt kvar med snö än...inte bara i norrläge som man räknade det som förr...hm....o jag gjorde världens anka på min fb wall igår...hm...vi hörde fel på p1s eko o jag skrev innan jag hade kollat...men nu ska jag inte göra så mer...vill inte bli orsak till nåt liksom...så därför är det utagerat liksom....
 tekniken fungerar idag oxå; eller rättare sagt JAG kommer ihåg hur man ska göra utan att klistra post-it lappar på skärmen...då ser man ju ändå sämre liksom....
 jag tog in duken från bordet...har varit så slö iddes inte ta in den så den har legat kvar hela vintern...var ingen vacker syn när jag tog ut den ur tvättmaskinen heller...så den får bli fönsterputsartrasor...fula fläckar av föroreningar gick inte att få bort liksom...hm...flygbränsle???? så det blev att stryka på den gamla rutiga vaxduken så länge...ska spana ny vaxduk om en stund...men det är vår tecken när man börjar städa balkongen för balkonghäng liksom...åtminstone för oss----
 kråkor o skator har fina spanarplatser här i årsta...ni ser de gamla skorstenarna ovanför Lasses huvve....där brukar de slåss om bästa kiket liksom...
jag har inget lock till min stora stekpanna så då gör jag som Jamie Oliver gör...antingen mäter jag ett lock av smörgås eller bakplåtspapper...skrynklar ihop det o blöter det i kallvatten vecklar ut det o täcker pannan....eller så gör jag som jag gjorde idag...tar o mäter ett ark foliepapper o sticker lite hål i det här o där...mums...
 jag har matpysslat idag oxå då eftersom jag inventerade överallt...o i morgon ska jag förresten frosta av kyl o frys igen...hur kul e sånt på en skala???? nåja mera nödvändigt ont liksom...idag blev det en kyckling gryta man-tager-vad-man-haver....hade ett fryst paket kycklingbröstfileer som jag snabbtinade i varmvattnet...o sedan snabbmarinerade...blev störtsugen på "pulled pork" efter att ha sett ett matprogram på tv...men vi hade kyckling istället...marinerade fileerna i de skvättar som fanns hemma av olivolja, äppelvinäger, lite socker, lite vitpeppar, lite grilllkrydda, dill o curry...de andra kryddburkarna bara dammade liksom....fileerna fick ligga så där 20 min...sen stekte o brynte jag ena sidan o la i skivad rå lök vi hade o körsbärstomater hela...o hällde på en höft med vatten...la i 2 grönsaksbuljongstärningar...o lite lagerbad...så fick det stå o puttra ca 2 timmar så där på 4an på min spis.....sen mosade jag sönder tomaterna o öste kycklingen o gjorde en snabbredning på vatten o majzena mjöl...o det fick puttra ytterligare 40 min på 2an...mumz
 gjorde jasminris till på mitt sätt...3 koppar ris...6 koppar vatten...lite aromatsalt 1 grönsaksbuljongstärning lite lagerblad o några apelsinskivor...mumz....det fick koka med hela tiden...sen när riset är klart...efter ca 17 min så där...fast det är ett 10min ris...så tar jag bort apelsinskivorna lägger i lite smör o vispar runt..o det får stå o ånga till sig....smaskigt...kooooooooma....
 så här såg det ut innan jag mosade ihop tomaterna o löken till skyn....
 syns det på dessa bilder att jag haft en hemsk hemsk natt med ur mycket värk?????
 har mina gamla fina glasögon som dataglas...får vara glad så länge de håller ihop de är limmade både här o där...
 idag har de magiska tossorna från husum värmt mina ömmande fötter jätteskönt på ballen...skönt var ordet...
 igår vart det god fattigmansmat i alla fall...här är efterrätten för det var ju fredag; blev en  mugg med sias underbart goda hallonglass m hallonsylt o bananskivor i...mumz...jag tog i lite cocacola oxå då blir det som en milkshake liksom mumz....
huvudrätten blev en burk värmd ravioli m köttfärssås o lite salladsrester med ceasardressing...så gott så man fick fattigmanskoooma efteråt...mumz...om ni undrar varför jag serverade raviolin i mugg så är det för att det gör det lättare för min blinde sambo att äta då...lite jobbigt för han liksom att jaga raviolin m gaffel annars....

här är middagen för idag serverad, gjorde gurkraita till på mitt sätt...2dl lättfil 2dl lättcremefraiche o finhackad smörgåsgurka...smaksatte med aromatsalt lite socker o en skvätt vinäger...mumz.....


Ikväll ska vi kolla på tv2 hela tiden..börjar snart en fin operakonsert med min sambos favvir Nina Stemme...sedan kommer den fina filmen "Svinalängorna"...o sen ska vi sova...jag hoppas jag slipper värk inatt...det var faktiskt lite kylslaget på ballen idag max +6 men det gick att njuta en stund....nu får ni ha en fortsatt fin lördag folket så skriver jag säkert igen...kramizzar...

****************************************