hann jag oxå rädda in tvätten precis på sekunden...det bara bidde tvärsvart..small till...o vips hade vi fått en halv meter vatten på 10 min inkl knytnävestora hagelkorn...jag hann inte fota för jag var upptagen placera om tvätten liksom...
bus snygge Ernst gjorde en kalas god pelargon tårta i senaste avsnittet av sitt program...går i repris ikväll kl 18 tv 4...så jag ska faktiskt torka lite pelargonblad o kandera lite blommor till bak framöver...
Skriv ut » Skriv ut utan receptbild »
Pelargontårta à la Ernst
Kock: Ernst Kirchsteiger » TV: Sommar med Ernst »
Ernsts tårta dekorerad med glaysyr och blad från doftpelargon.
Färdigt på: 1 h 20 min
Ingredienser
Kaka 200 g smör
2.5 dl socker
3 st ägg
200 g skrädmjöl
1 msk mjölk
3 droppar bittermandelolja
Glasyr 2.5 dl florsocker
0.5 st äggvita
1 tsk citron, pressad
2 blad doftpelargon, finhackad
2.5 dl socker
3 st ägg
200 g skrädmjöl
1 msk mjölk
3 droppar bittermandelolja
Glasyr 2.5 dl florsocker
0.5 st äggvita
1 tsk citron, pressad
2 blad doftpelargon, finhackad
Foto: TV4
Tips
Se fler recept från Sommar med Ernst
Gör så här
1. Kaka
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker pösigt.
1. Kaka
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker pösigt.
2. Rör ned ett ägg i taget.
3. Tillsätt skrädmjölet och rör sedan ner mjölk och bittermandelolja.
4. Häll smeten i smord, ströbröad form.
5. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Prova med sticka.
6. Glasyr
Rör ihop ingredienserna till en ickerinnande glasyr. Blir den för lös kan du tillsätta mer florsocker.
Rör ihop ingredienserna till en ickerinnande glasyr. Blir den för lös kan du tillsätta mer florsocker.
7. Vänta tills tårtan har svalnat lite och sprid sedan ut glasyren över den färdiggräddade kakan.
Men jag undrar vilken av mina pelargoner jag ska baka på...hm
doftande blad allesammens...får fundera en kvart eller två på vad det kan bli...snart dax att klippa ned dem o låta dem övervintra...ska faktiskt spara alla pelargoner till nästa år....men även prova att så från frö...nu är jag blomtokig så det skriker om det....
jag har blivit med blender/mixer o vi har deetoxat chockat våra vackra smäckra kroppar med rengörande vattenmelon/slush hela veckan....jisses så bra magen fungerar efter det...o värsta parfymeri doften spride sig över lägenheten...bara att varmt rekommndera; mitt recept
en kvarts vattenmelon skalad o skuren i bitar, en halv honunsmelon på samma sätt, 1 msk strösocker 2 dl mineral - eller kranvatten...mixa...sila sedan i durkslag så köttrester avlägsnas som inte mixats ordentligt...ställ in i kylskåpet o låt bli kallt..drick o njut...o känn dig väldigt nyttig...
sedan för att vi varit så nyttiga så unnade vi oss STOCKHOLMS GODASTE RÄKMACKOR INKÖPPTA PÅ ÅRSTA KONDITORI HOS DANNI 75 KR...vi åt dem o njöööööt...mumz så goda....O ÄNTLIGEN HAR MIN COCCOS BOLLS JAKT GIVIT NAPP...hurra...sen att jag köppte 6 kartonger o att tjejjen i kassan på ICA ringen räknade dem 2 ggr o frågade högt så alla hörde "ska du verkligen ha 6 kartonger??" det tog jag med jämnmod...nu ligger alla bollarna i våra magar...o vi har bara njutit...livet får vara så här himla underbart....
*************************************************